Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави відносно мешканця Броварів, підозрюваного у хуліганстві, погрозі вбивством та нанесенні тілесних ушкоджень поліцейському

15 травня 2024, 10:52

14 травня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Броварського міськрайонного суду Київської області від 10 травня 2024 року, якою частково задоволено клопотання начальника відділу Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області та застосовано до підозрюваного Ж. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 08 липня 2024 року включно із визначенням застави у розмірі 242 240 гривень з покладенням на підозрюваного Ж., у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено, ухвалу Броварського міськрайонного суду Київської області від 10 травня 2024 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання начальника відділу Броварського районного управління поліції ГУ НП в Київській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Ж. задоволено.

Застосовано до підозрюваного Ж. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 08 липня 2024 року включно без визначення розміру застави.

Нагадаємо, громадянин Ж. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушеньпередбачених ч. 4 ст296, ч. 1 ст. 345, ч. 2 ст. 345  Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.