Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Близнюківський та Сахновщинський районні суди Харківської області перейшли під охорону Служби судової охорони

06 травня 2024, 13:50
Це перші дві судові установи на Харківщині, що в умовах воєнного стану перейшли під захист судових охоронців у 2024 році.
 
Близнюківський та Сахновщинський районні суди Харківської області є віддаленими, оскільки розміщені за 150 кілометрів від обласного центру. Щороку тут проходить розгляд понад тисячі судових справ та матеріалів різних категорій.
 
 
Під час повномасштабного вторгнення справи Близнюківського районного суду з квітня 2022 року розглядалися на Дніпропетровщині, Сахновщинського — з березня на Полтавщині. Після деокупації Харківщини суди відновили свою територіальну підсудність.
 
 
Начальник територіального управління Служби судової охорони у Харківській області Андрій Марущенко зустрівся з представниками вказаних судів та обговорив питання забезпечення громадського порядку у судових установах, представив співробітників, які забезпечуватимуть громадський порядок.
 
 
«Взяття під охорону певної судової установи, у першу чергу, залежить від ситуації, яка склалась на території розташування суду. Для нас є пріоритетним питанням щодо взяття під охорону всіх судових установ Харківщини, — зазначив Андрій Марущенко. — Однак, Служба має свою специфіку й при відборі кандидатів на посади враховується фізична підготовка конкурсантів, мотивація. Перевагою є досвід набутий у військових формуваннях та правоохоронних органах та наявність вищої освіти. На сьогодні ми відчуваємо «кадровий голод», оскільки певна частина судових охоронців долучилася до захисту територіальної цілісності нашої країни. Але, незважаючи на всі проблеми, судова охорона продовжує забезпечення нормальних умов задля здійснення судочинства».